19/11/2025 0 Opmerkingen
Pasta Alica
Aan de voet van de Monti Lattari, in het stadje Gragnano bij Napels, wordt pasta niet gemaakt, ze wordt geboren. Hier werkt Pasta Alica volgens de eeuwenoude lokale traditie: trage droging, bronwater uit de bergen en 100% harde tarwegries (semola di grano duro).
Hun pastalijnen worden gevormd met bronzen mallen, wat zorgt voor een ruwe, poreuze structuur die saus perfect vasthoudt. Iedere stap in het proces ademt ambacht en respect voor eenvoud: niets toevoegen, niets wegnemen.
Specialiteiten van Alica
✔ Pasta Corta – penne, fusilli, rigatoni
✔ Pasta Lunga – spaghetti, linguine
✔ Pasta Integrale – volkoren varianten
✔ Verse Gnocchi
✔ Speciale formaten uit Campania
Uitsluitend beschikbaar via La Prosciutteria – de ware smaak van Zuid-Italiaanse traditie.
Ontdek ook onze andere productgroepen.
Voor keukens die kwaliteit herkennen in eenvoud.
Opmerkingen
Schrijf een reactie